Műköröm

Van pár visszafogott fajtája, de itt nem is arról van szó, hanem a hosszú hegyes, sokszor túldíszített verziókról beszélek. Mivel az esztétikai funkciójuk leginkább a férfiak elijesztése lehet, ezért gyanítom, hogy valami másra is jó. Így helyettesíthet például gereblyét is, de esetenként lapát vagy ásó helyett is használható, valamint munkát ad a manikűrösöknek, aminél már csak a divatszakértő és kreatív szakember a feleslegesebb munka a földön. Főleg a plázák lakói hordják előszeretettel és kopogtatják vele aranytokos, műgyémánttal kirakott iphone telefonjukat, amit bizonyára saját pénzből vettek.

 

Parfümfelhő

Ismerős a szituáció, amikor egy idős hölgy elmegy melletted és olyan, mintha vécéillatosítót fújtak volna a képedbe? Bizonyára mindenki átélte már. Vagy az orruk romlott el ennyi idő után, vagy csak a sok év alatt távoli ismerősöktől karácsonyra kapott parfümkészletet használják el gyorsan, amíg még megtehetik. Ez persze nem mentesíti őket attól a mennyiségű légszennyezéstől, ami miatt egy nagyobb autógyárat évekre bezárnának. De ne higgyük azt sem, hogy a fiatalabb generációk nem ludasak az ügyben, hisz néha ott is van, aki azt hiszi a parfüm illatával kell eladni magát. Pedig a feromonok elnyomásával épp az ellenkezőjét éri el. Legalább egy bizonyos körben. Én benne vagyok.

 

Rajzolt szemöldök

Én azt hittem régen, azt valamilyen szemceruzával rajzolják, de fel lettem világosítva, hogy az tetovált szemöldök, még ha nem is pont olyan technikával készülnek, mint amilyenek például a hátamon éktelenkednek. Kozmetikai tetoválás, mik vannak. Mindenki látott már olyat, de nem hallottam olyat, hogy valaki azt mondta, hogy hű de vonzó az a mű szemöldök ott. Nem tudom elképzelni, hogy valaki önszántából ilyenre vetemedik és aztán még az utcára is ki mer menni utána. Ha a divat egy város, akkor a rajzolt szemöldök a gettó negyedben egy lepukkant rézfedeles ház, ahol drogosok lövik be magukat.

 

Csillogós

Ezt nem is lehet egy szóval rendesen összefoglalni. Ez magába foglalja azt, hogy minden ujjon egy óriási csillogó gyűrű van. Azt, hogy több ékszer és bizsu van egy nőn, mint egy mezei ékszerpulton. Azt, hogy csillogós, strasszos ruhában csillogja végig az éjszakát, mint valami diszkógömb. Ez egy olyan kombináció, ami még alapból kombinálódhat a hosszú műkörmökkel és a plasztikával megtestesítve a modern világ minden elcseszettségét és törekvését arra, hogy a természetesség nem, hogy elfogadható ne legyen, de még egyenesen szégyellni kelljen. Ha egy ilyen nőre ránézek, nem az jut eszembe, hogy de szép, hanem az, hogy de szomorú, hogy valakinek az ideje nagy részét azzal kell tölteni, hogy ilyen visszataszítóan nézzen ki. A legrosszabb, hogy van, aki tényleg csak ennyit tud felmutatni és egy gazdag férjet. Kiegészítőnek kompenzálásképp még van egy kis patkányfejű kutyája, aminek ugyanaz a funkciója, mint neki a férje mellett, csak az a különbség köztük, hogy kutyák általában okosabbak.

 

Szolis bőr

Meg lehet egy fokig úszni, de elég hamar feltűnik majd, hogy valakit nem a nap barnított ilyen természetellenesen barna színűre. De hát kinek van ideje napon lenni, amikor egész nap a konditerem és a ruhaboltok között kell szaladgálnia. Azt nem értem, hogy amikor elérnek egy bizonyos kamubarnaságot, amire már minden jóravaló embernek megrebben a szája széle, akkor miért mennek még újabb köröket, hogy úgy nézzenek ki, mint valami kannibál bohóc rémálmának illuminált tévképzete. Ha valaki erre mellé még nőként testépítő, akkor annak látványától rögtön leesik a farkam és leássa magát Kínáig.

 

Plasztika

Nem felesleges dolog. De pont, mint az okostelefont, úgy ezt is megtanulták az emberek feleslegesen és túl sokat használni. Még nagyobb ajak, még nagyobb mell, még több vádli-implantátum. A tárház szinte végtelen és bármit kaphatunk, amit el tudunk képzelni. Kit érdekel, hogy valaki természetesen is szép, ha a másiknak még dúsabb az ajka. Kit érdekel, ha valakinek természetesen is feszes melle van, ha a másiknak nem, hogy nem húzza a gravitáció, de még felfele is néz.

Az a baj a plasztikával, hogy egy olyan egyenízlés és norma felé viszi a világot, ahol hosszútávon eltűnnek a különbségek és a hibák. Eltűnik a sokszínűség, és ha már mindenkinek óriási plasztik cicije lesz, akkor azzal már nem lehet majd kitűnni. Még nagyobb kell, vagy még a végén újra divatba jön a természetesség.

 

Tonna smink

Ezzel a ponttal igazából az előző gondolatmenetet tudom csak folytatni. Egy kis smink tök jó, cuki, szép, aranyos. Egy kissé több már lehet merész és vagány is néhanapján. De az, akinek már korábban kell kelni, hogy az alapozóját felkenje, az nem egészséges. Pedig sok fiatal lány azt hiszi, hogy az a szexi, ha agyonsminkeli magát. Aztán persze szar lesz a bőre ettől és akkor meg már azért kell és ez így megy tovább. Isten őrizz, hogy őt valaki halandóként, smink nélkül lássa. Bár az sem biztos, hogy ráismerne. Ennyi erővel maszkot is hordhatna.

 

Persze mit jártatom a számat, hisz mi férfiak vagyunk a probléma fő forrása. Mi értük el, hogy a nők ilyenekre kényszerülnek, hogy figyelmünket felkeltsék és a dicséretünket megkapják. Mi nézünk ilyen nőket a neten, az utcán és a tévében. Így nekünk kell az asztalra csapni először és megállítani ezt a folyamatot. Úgyhogy mostantól csínján bánjuk a bókokkal az írásban taglalt nők közelében, de ne sajnáljuk attól, aki még nem kezdett ilyen eszközökhöz nyúlni.

Baromságnak és negédesnek tűnhet, de valószínűleg tényleg csak ennyin múlna.