Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bocs, hogy megerőszakoltál!

Eljött az idő, hogy bocsánatot kérjek a férfiak nevében. Pedig nem vagyok én sem egy mintapéldány, de van itt pár dolog, ami mellett már nehéz szó nélkül elmenni.

Mostanában kis hazánk egyik fő exportcikke az olyan hírek, amik minden jóravaló fejlett országban vagy nevetést, vagy felháborodást okoznak. Az egyik ilyen ékes példa volt a baranyai rendőrség oktatóvideója a nemi erőszak ellen, amin nagyjából úgy nevettek nyugaton, mint mi azon, hogy Kína betiltja a szóvicceket. De a legrosszabbak azok a reakciók, amik jó néhány férfiból és jókeresztény emberből újra és újra előbukkan, ha ez a téma újra előkerül. És ez nem nemzeti sajátosság.

Mégis valahogy azt érzem, hogy itt ez erősebb. A rendszerváltás óta eltelt évek is ezt erősítik meg számomra. A politikus lop, csal, hazudik. Nem szeretjük, de valahogy el lett fogadva, hogy ez ezzel jár. Nem lennék meglepve, ha az elmúlt 20 év itthoni politika elitje egy másik országban, már rég el lett volna kergetve. De hát a politikusok csalnak, az erőszakolók meg erőszakolnak, nincs mit tenni. Akkor változtassuk meg az áldozatokat.

Ez a hozzáállás vezet oda, hogy azt mondja az ember, hogy nem szép az erőszak, de a csaj se öltözzön kurvásan. De hát már miért ne? Úgy öltözik egy nő, ahogy akar. Lehet nem tetszik, még ellenszenvet is kiválthat vele, de ráhagyni, hogy hát ebből következik is az erőszak nem egészséges.

Érdekes módon, ha én meglátnék egy félájult csajt hiányos öltözetben, nem az jutna eszembe, hogy megerőszakolom, és szerintem semmilyen normális embernek sem. Hacsak a nő nem jelzi egyértelműen, hogy belement, akkor nem húzom le a gatyám. Minden épeszű ember tudja mikor szabad az út, és minden utólagos "nem volt egyértelmű" magyarázat nevetséges. De aki ilyeneket csinál azokra észérvekkel úgysem fogok hatni.

A fiatalok minden korban bohémabbak voltak, és ilyen korban még nincs meg az a felelősségtudat, ami pont ilyenkor alakul ki. Megesik, hogy valaki többet iszik, megesik, hogy rossz döntést hoz, de ez senkit nem jogosít fel az erőszakra.

Szóval megpróbálhatjuk áthárítani a felelősség egy részét az áldozatra, de ez nekem inkább azt sugallja, hogy az elkövetők ellen nem tudunk már megint mit tenni. Sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy te vívtad ki a sorsot magad ellen. Szokd meg, hogy ilyen a világ.

Én meg érezzem magam hülyén, mert nem szeretném megszokni.

3 Tovább

7 dolog, ami igazából nem vonzó egy nőben

Műköröm

Van pár visszafogott fajtája, de itt nem is arról van szó, hanem a hosszú hegyes, sokszor túldíszített verziókról beszélek. Mivel az esztétikai funkciójuk leginkább a férfiak elijesztése lehet, ezért gyanítom, hogy valami másra is jó. Így helyettesíthet például gereblyét is, de esetenként lapát vagy ásó helyett is használható, valamint munkát ad a manikűrösöknek, aminél már csak a divatszakértő és kreatív szakember a feleslegesebb munka a földön. Főleg a plázák lakói hordják előszeretettel és kopogtatják vele aranytokos, műgyémánttal kirakott iphone telefonjukat, amit bizonyára saját pénzből vettek.

Parfümfelhő

Ismerős a szituáció, amikor egy idős hölgy elmegy melletted és olyan, mintha vécéillatosítót fújtak volna a képedbe? Bizonyára mindenki átélte már. Vagy az orruk romlott el ennyi idő után, vagy csak a sok év alatt távoli ismerősöktől karácsonyra kapott parfümkészletet használják el gyorsan, amíg még megtehetik. Ez persze nem mentesíti őket attól a mennyiségű légszennyezéstől, ami miatt egy nagyobb autógyárat évekre bezárnának. De ne higgyük azt sem, hogy a fiatalabb generációk nem ludasak az ügyben, hisz néha ott is van, aki azt hiszi a parfüm illatával kell eladni magát. Pedig a feromonok elnyomásával épp az ellenkezőjét éri el. Legalább egy bizonyos körben. Én benne vagyok.

Rajzolt szemöldök

Én azt hittem régen, azt valamilyen szemceruzával rajzolják, de fel lettem világosítva, hogy az tetovált szemöldök, még ha nem is pont olyan technikával készülnek, mint amilyenek például a hátamon éktelenkednek. Kozmetikai tetoválás, mik vannak. Mindenki látott már olyat, de nem hallottam olyat, hogy valaki azt mondta, hogy hű de vonzó az a mű szemöldök ott. Nem tudom elképzelni, hogy valaki önszántából ilyenre vetemedik és aztán még az utcára is ki mer menni utána. Ha a divat egy város, akkor a rajzolt szemöldök a gettó negyedben egy lepukkant rézfedeles ház, ahol drogosok lövik be magukat.

Csillogós

Ezt nem is lehet egy szóval rendesen összefoglalni. Ez magába foglalja azt, hogy minden ujjon egy óriási csillogó gyűrű van. Azt, hogy több ékszer és bizsu van egy nőn, mint egy mezei ékszerpulton. Azt, hogy csillogós, strasszos ruhában csillogja végig az éjszakát, mint valami diszkógömb. Ez egy olyan kombináció, ami még alapból kombinálódhat a hosszú műkörmökkel és a plasztikával megtestesítve a modern világ minden elcseszettségét és törekvését arra, hogy a természetesség nem, hogy elfogadható ne legyen, de még egyenesen szégyellni kelljen. Ha egy ilyen nőre ránézek, nem az jut eszembe, hogy de szép, hanem az, hogy de szomorú, hogy valakinek az ideje nagy részét azzal kell tölteni, hogy ilyen visszataszítóan nézzen ki. A legrosszabb, hogy van, aki tényleg csak ennyit tud felmutatni és egy gazdag férjet. Kiegészítőnek kompenzálásképp még van egy kis patkányfejű kutyája, aminek ugyanaz a funkciója, mint neki a férje mellett, csak az a különbség köztük, hogy kutyák általában okosabbak.

Szolis bőr

Meg lehet egy fokig úszni, de elég hamar feltűnik majd, hogy valakit nem a nap barnított ilyen természetellenesen barna színűre. De hát kinek van ideje napon lenni, amikor egész nap a konditerem és a ruhaboltok között kell szaladgálnia. Azt nem értem, hogy amikor elérnek egy bizonyos kamubarnaságot, amire már minden jóravaló embernek megrebben a szája széle, akkor miért mennek még újabb köröket, hogy úgy nézzenek ki, mint valami kannibál bohóc rémálmának illuminált tévképzete. Ha valaki erre mellé még nőként testépítő, akkor annak látványától rögtön leesik a farkam és leássa magát Kínáig.

Plasztika

Nem felesleges dolog. De pont, mint az okostelefont, úgy ezt is megtanulták az emberek feleslegesen és túl sokat használni. Még nagyobb ajak, még nagyobb mell, még több vádli-implantátum. A tárház szinte végtelen és bármit kaphatunk, amit el tudunk képzelni. Kit érdekel, hogy valaki természetesen is szép, ha a másiknak még dúsabb az ajka. Kit érdekel, ha valakinek természetesen is feszes melle van, ha a másiknak nem, hogy nem húzza a gravitáció, de még felfele is néz.

Az a baj a plasztikával, hogy egy olyan egyenízlés és norma felé viszi a világot, ahol hosszútávon eltűnnek a különbségek és a hibák. Eltűnik a sokszínűség, és ha már mindenkinek óriási plasztik cicije lesz, akkor azzal már nem lehet majd kitűnni. Még nagyobb kell, vagy még a végén újra divatba jön a természetesség.

Tonna smink

Ezzel a ponttal igazából az előző gondolatmenetet tudom csak folytatni. Egy kis smink tök jó, cuki, szép, aranyos. Egy kissé több már lehet merész és vagány is néhanapján. De az, akinek már korábban kell kelni, hogy az alapozóját felkenje, az nem egészséges. Pedig sok fiatal lány azt hiszi, hogy az a szexi, ha agyonsminkeli magát. Aztán persze szar lesz a bőre ettől és akkor meg már azért kell és ez így megy tovább. Isten őrizz, hogy őt valaki halandóként, smink nélkül lássa. Bár az sem biztos, hogy ráismerne. Ennyi erővel maszkot is hordhatna.

Persze mit jártatom a számat, hisz mi férfiak vagyunk a probléma fő forrása. Mi értük el, hogy a nők ilyenekre kényszerülnek, hogy figyelmünket felkeltsék és a dicséretünket megkapják. Mi nézünk ilyen nőket a neten, az utcán és a tévében. Így nekünk kell az asztalra csapni először és megállítani ezt a folyamatot. Úgyhogy mostantól csínján bánjuk a bókokkal az írásban taglalt nők közelében, de ne sajnáljuk attól, aki még nem kezdett ilyen eszközökhöz nyúlni.

Baromságnak és negédesnek tűnhet, de valószínűleg tényleg csak ennyin múlna.

8 Tovább

Kocsmafilozófia #2

Két dolgon is gondolkoztam ma.

Az egyik, hogy mi emberek végtére is csak kajából, piából és levegőből vagyunk összerakva. Minden ebből rakódott ránk miután megtermékenyítette a sperma a petesejtet. Sőt még a sperma és a petesejt is az apánk hamburgeréből és anyánk kólájának molekuláiból jött létre. Akkor mégis hol adódott hozzá az a plusz, amit mi léleknek hívunk? Van egyáltalán ilyen vagy csak az agyunk adja ennek és az öntudatunknak az illúzióját? Ha meg nincs lélek, akkor csak bizonyos kémia folyamatok hozták létre ami életnek nevezünk? Ez esetben lehetséges-e majd olyan gépet gyártani, amiben már elég komplex kémia és fizikai folyamatok játszódnak le ahhoz, hogy lelke legyen? Mikortól mondanának léleknek az övét?

A másik amin gondolkoztam, hogy ha az összes eddigi hugyozásom sugarát összekötnénk, akkor körbeérné-e a földet? És ha igen mennyiszer?

 

1 Tovább

A magyar irónia nagykönyve

Még csak alig egy éve írom ezt a blogot, de rá kellett jönnöm, hogy a magyar internet csodálatos. Itt nem kell félni attól, hogy nem fogják érteni iróniát. Itt ez nem történhet meg. Akárhonnan tévednek az oldalra az olvasók, mindig a sorok közé látnak és értik az írás valódi jelentését. Nem akadnak fent apróságokon, nem háborognak, hanem átgondolják az adott dolgot.

A kommentek külön dicséretet érnek. Mindig szépen átgondoltak és szofisztikátlan fogalmazottak. A viták meg sosem személyesek, hanem elvek csapnak össze a csatában, ahoL észérvek a töltények. Elég egy random origos cikk hozzászólásait elolvasni és megnyugodhatunk, hogy a magyar interneten csak az értelmiség krémje van jelen.

Az olvasók nem sértődnek meg az olvasottakon, hanem tudnak nevetni magukon. Nem küldenek fenyegető levelet sem sosem, csak dicsérő sorokat vagy profi érvelőket megszégyenítő fogalmazásokat arról, hogy nekik kissé eltér a véleményük a megadott témáról.

Sosem erősítik meg a hozzászólásokkal azokat a sztereotípiákat, amiket az aktuális írás kiparodizál, esetleg kritizál. Mindig tiszteletben tartják mások véleményét és elfogadóak mindennel szemben, nemtől, rassztól vagy szexuális orientáltság függetlenül. Nincs bennük irigység, nincs bennük keserűség.

Az internet az ilyen csodálatos hely.

2 Tovább

Amit a tetoválások igazából jelentenek


Kereszt - Keresztény vagyok és fontosnak érzem ezt mindenkinek a tudtára is adni, mivel a cselekedeteim még köszönőviszonyban sincsenek a vallásom elveivel.

Horgony - Gyerekkoromban túl sok Popeyet néztem, tinikoromban meg Karib tenger kalózait. Életemben nem ültem még hajón, de úgy gondoltam a horgony már annyira gagyi, hogy jó. Rosszul gondoltam.

"Follow your dreams" - Már rég lemondtam arról, hogy valaha olyan munkám lesz, amit élvezek, úgyhogy felírtam ezt, hogy emlékeztessen, hogy valaha voltak álmaim.

[valaki neve] - Annyira függök egy embertől, hogy magamra varrattam a nevét. Így tuti bűntudata lenne, ha valamikor elfordulna tőlem. Érzelmileg zsarolom, hogy ez ne történhessen meg. Saját egyéniségem nincs, mások határoznak meg, sosem elsőnek nevetek vagy mondok véleményt.

Pillangó - Életemben nem dolgoztam egy percet sem. Miután a szüleim nem pénzeltek tovább rögtön az aktuális barátomra ruházódott át a szponzoráció. Ha nem lenne ennyire lenézett szakma, akkor kurva lennék.

"Only god can judge me" - Egy elviselhetetlen, agresszív seggfej vagyok, akinek annyira nincs önkritikája, hogy ha bárki valami negatívat mond rám, akkor csak azzal tudok védekezni, hogy engem csak isten ítélheti meg. Te nem. Csak isten. Te kussolj.

Nagy-Magyarország - Nem tudok továbblépni egy olyan traumán, amit igazából nem is éltem meg. Legbelül én is tudom, hogy ezen már felesleges sírni, de kell valamiről pofáznunk két kannásbor között.

Sárkány - Imádom a keleti kultúrát. Legalábbis megnéztem pár Bruce Lee filmet, amikor épp semelyik csatorna nem adott Bud Spencert. Egyszer elkezdtem karatézni, de két hét után abba kellett hagynom. Nincs ilyenekre időm.

"Never say never" - Imádok partyzni a csajokkal és lemenni a Balatonra nyáron. Elhiszem, hogy az élet lehet olyan, mint egy amerikai film az egyetemi bulikról. Ha valaki nemet mond nekem hisztizek és megsértődök.

Kínai írás - Életemben nem volt egy egyedi gondolatom vagy eredeti ötletem.

Nonfiguratív - Agresszív kigyúrt bőrnyakú alak vagyok. Pont annyi gondolatom van, amennyit ez a tetoválás is átad.

Szív - Mindenkire mosolygok és mindenkivel kedves vagyok, miközben a háta mögött bárkit kibeszélek olyan gyorsasággal, hogy mire befordul az utcasarkon már végeztem is.

YOLO - Az életem nagy részét a 9GAG és a Buzzfeed között töltöm. A maradék időben meg megosztom ezeket különféle közösségi oldalakon.

Koponya (lángoló is lehet) - Olyan kemény vagyok legbelül, mint a Kalapács József és a Paksi Endre kétszer. Egyszer ültem motoron is még gyerekkoromban. Megvetek mindent, ami nem rockzene és lenézek mindenkit, aki akár egy hónappal is fiatalabb. Mindenki más igénytelen és tudatlan rajtam és a hosszú zsíros hajamon kívül.

Csillagok - Naiv kislány vagyok legbelül, de a tumblin rengeteg szexes gifet reposztolok, hogy úgy tűnjön, mintha én is olyan buja groupie lennék, aki valami hipszter britpop zenekar klipjéből lépett ki.

"Sometimes you're gotta fall before you fly" - Egy orbitális nagy vesztes vagyok, aki egyik balfaszkodásából a másikba lavíroz. Ezekkel a sorokkal nyugtatom a lelkem ahelyett, hogy összeszedném magam.

Yin yang - Hablatyolok valamit a kettőségről meg a jóról és rosszról, de igazából csak azért mondom mindezt, hogy kimagyarázzam a saját ötlettelenségemet.

Hangszer/Hangjegy - Annyira sikertelen a zenekarom, hogy muszáj ilyen módokon a csajok tudtára adnom, hogy zenész vagyok, mert egyéb esetben sose jönnének rá. Pár havonta fellépünk a metál zenekarommal egy dohos kocsmában. A legjobb számaink a Rock ördögei és a Szívem acél, lelkem metál.

Madár - Általános- és középiskolában elolvastam pár kötelező olvasmányt, majd egy értelmetlen bölcsészkaron tanultam tovább, hogy azt a kevés kis intellektusomat is arra használjam, hogy másokat megvetek. Kizárólag olyan könyveket olvasok, amit senki sem ért vagy szeret, és mélységesen lenézem azokat az írókat, akik kicsit is szórakoztatóan tudnak írni.

Carpe diem - Nagyon akartam egy tetoválást és fiatal voltam.

Háromszög - Akartam valamit, ami egy tetoválásban mindent kifejez a világról és úgy gondoltam ez elég egyszerű szimbólum ahhoz, hogy mindig mást magyarázzak bele, az aktuális helyzetemtől és kedvemtől függően.

Tetoválás arcra - Feladtam, hogy valaha normális munkám legyen, de még nem adtam fel, hogy valami rajtam kívülálló tényezőt okoljak ezért.

Bármi fotó alapján - Nem tudtam, hogy ez lesz belőle. Majd levetetem lézerrel.

4 Tovább

A Szabadnőműves

blogavatar

egy rocksztár naplója

Utolsó kommentek