Eljött az elfogadás kora. Mindenki szép, mindenki úgy tökéletes, ahogy van. Ez egy nagyon szép kezdeményezés, és szükség is volt rá, de most jött el az a kor, amikor kezdünk átlendülni a túlzás terepére. Nem lehet semmit mondani anélkül, hogy ne sértenénk meg valakit. Mindig politikailag korrektnek kell lenni, mindenre figyelni kell.

Nem lehet nem észrevenni a trendet, amit a túlsúlyos (a dagadt már sértő) nők indítottak el, miszerint ez teljesen természetes, mindenki szeresse magát, ahogy van. Kezdjük azzal, hogy nem szép dolog a másikon gúnyolódni, és mindig lesznek kivételek (hormonzavarosak), de unalmas mindig a kivételekre hivatkozva magjában elfojtani egy érvelést. Nem, nem mindenki gyönyörű, nem mindenki vonzó, hiába akarják elhitetni ezt velünk. Ők is tudják, mi is, mégis mindig szépen kell mosolyogni.

Szóval, ha valaki elhízott nem biztos, hogy a bátorítás a legjobb módszer, hogy de így is gyönyörű vagy. Egy kis elégedetlenség sokszor hasznos lehet, mert ez viszi előre az egyént, ez viszi előre a világot. Ha mindig mindenki elégedett lenne azzal, ami van, akkor nem haladnánk sehova, és még most is postát kéne használni email helyett. Ha valaki el van hízva kezdjen el tenni ellene. Sportoljon, egyen egészségesen vagy fogadja el, hogy lesznek emberek, akiknek nem vonzó ez. Nem kell csodálkozni. Nem kell megmagyarázni mindenkinek, hogy ő igenis vonzó, mert nem. Ez inkább annak tűnik, hogy önigazolást keresnek a lustaságukra.

 

 

Félreértés ne essék, a csont sovány modellek legalább annyira taszítóak, de van egy középút a kettő között. Nem is olyan vékony ez vonal, sok szint van az egészségtelenül sovány és az egészségtelenül dagadt végletek között. Másfelől meg ez nem csak a nőkre vonatkozik, a férfiaknál sem menő a sörhas, hiába paskolják büszkén, hogy ők mackósak.

Persze van, akinek az a vonzó, ha valaki óriási széltében is. Ez nem baj, de hadd mondhassuk egy nőre, hogy nem vonz minket pusztán azért, mert dagadt. Ne kelljen ezért pironkodni, és más kibúvókat keresni. Rám is mondhatják, hogy ezért vagyok hülye és ezért ronda, nem fogok megsértődni. Lehet nem is tehetek róla, de hát nem kényszeríthetünk senkit arra, hogy elfogadja a hibáink. Nem szép gonosznak lenni persze, de attól még kifejezheti nemtetszését. Itt is van a kettő között elég sok dolog.

Legyen annyi a tanulság, hogy ne csodálkozzon senki, hogy ha a férfiak inkább azt a nőt választják, aki ad magára legalább egy kicsit. Néha még kapnak is pár megjegyzést az irigykedőktől, miszerint csak a kutya szeret csontokkal játszani és szinte szégyelljék magukat, amiért nem lusták. Mindenki érezze jól magát a bőrében, ne kelljen senkinek se szégyellni a testét. Ez szép üzenet.

De a lustaságot se kezdjük el idealizálni.