Még csak alig egy éve írom ezt a blogot, de rá kellett jönnöm, hogy a magyar internet csodálatos. Itt nem kell félni attól, hogy nem fogják érteni iróniát. Itt ez nem történhet meg. Akárhonnan tévednek az oldalra az olvasók, mindig a sorok közé látnak és értik az írás valódi jelentését. Nem akadnak fent apróságokon, nem háborognak, hanem átgondolják az adott dolgot.

A kommentek külön dicséretet érnek. Mindig szépen átgondoltak és szofisztikátlan fogalmazottak. A viták meg sosem személyesek, hanem elvek csapnak össze a csatában, ahoL észérvek a töltények. Elég egy random origos cikk hozzászólásait elolvasni és megnyugodhatunk, hogy a magyar interneten csak az értelmiség krémje van jelen.

Az olvasók nem sértődnek meg az olvasottakon, hanem tudnak nevetni magukon. Nem küldenek fenyegető levelet sem sosem, csak dicsérő sorokat vagy profi érvelőket megszégyenítő fogalmazásokat arról, hogy nekik kissé eltér a véleményük a megadott témáról.

Sosem erősítik meg a hozzászólásokkal azokat a sztereotípiákat, amiket az aktuális írás kiparodizál, esetleg kritizál. Mindig tiszteletben tartják mások véleményét és elfogadóak mindennel szemben, nemtől, rassztól vagy szexuális orientáltság függetlenül. Nincs bennük irigység, nincs bennük keserűség.

Az internet az ilyen csodálatos hely.