Az első

Első! Lol

Becsülendő a kitartása és fáradhatatlansága, amiért sosem unja meg az elsőzést. Korán kell, mindig résen van. Amint új posztot lát valahol rögtön ráveti magát és beírja az a mágikus egy szót. Ha sikerül nyom róla egy printscreent, kinyomtatja és kirakja a dicsőségfalra. Ha nagyon modern lehet egy blogot vezet eredményeivel. Egyszer konferenciát tartottak volna 2008-ban egy bostoni hotelben, de sajnos kudarcba fulladt, mert már a bejáratnál tömegverekedés alakult ki amiatt, ki lépjen be először.

 

A szakértő

Talán kötekedés, de a cikk mindjárt az elején hazugsággal indít. Azt a mondatot a fekete lyukakról gondoljátok újra. Amúgy meg kár volt évekig kutatni a dolgot állami pénzen, én előre tudtam, hogy ez lesz. Nyilvánvaló volt, hogy a húrelmélet nem alkalmazható erre, nem jártak gimibe? Én már ott tudtam. Inkább a kórházakra kellett volna fordítani ezt a pénzt.

Ő az, aki a faforgácsolástól kezdve a húrelméletig mindenhez ért. Ha csak fél füllel hallott valamit is bizton állítja. Lehet még az se kell, elég ha ő valami csavaros oknál fogva szimplán úgy gondolja. Akkor az igaz. Kész, pont. Hiába kutatnak éveket a tudósok éjt nap alá téve és teszik közzé az eredményt egy szép napon. Ő meglátja azt és már tudja, hogy hülyeség, mert egyszer négyest kapott biológiából egy röpdolgozatra. Nem érdemes vele vitatkozni.

 

A nyelvtan náci

Ki írta ezt a cikket? Téged ezért fizetnek? Tele van hibával! Luxus lenne egy helyesírás ellenőrzőt lefuttatni mielőtt kirakjátok? Hogy előtt mindig vessző és a lódarázst is egyben írjuk. Komojan vicc, ami itt megy.

Minden cikket bemásol a wordbe, hátha az észrevesz valamit, amibe beleköthet. De az is lehet, hogy erre külön programja van. Nem bírja ki, szólni kell a vessző miatt, különben hogy néz majd tükörbe? Néha erőt vesz magán és kibírja komment nélkül, de aztán este két óra forgolódás után feladja, felkel és megírja azt a hozzászólást. Utána már alszik, mint a tej.

 

A csinálj jobbat

Mindenki aki szidja, csináljon jobbat! A kommentelés az megy!!! Csináljatok jobbat és utána pofázzatok!!4! Csak irigy gecik vagytok mind!

Nehezen tudja feldolgozni, hogy nem mindenkinek tetszik, ami neki. Nem tudja felfogni, hogy szidhatja más. Méghozzá semmirekellő kommentelők azok, miközben az ő sztárját ezrek imádják. Ez így hülyeség, gondolja és jól meg is mondja. Aki nem tud jobbat csinálni az nem ugathat. Nyilván mondanom sem kell, hogy hány sebből vérzik ez az érvelés. Talán legbelül valahol ő is tudja.

 

A nosztalgikus

Nem értem a mai fiatalokat, bezzeg régen a zenéhez még hangszer kellett. Emlékszem még, hogy estünk be két kannás után az EDDA koncertekre és ordibáltuk a Kölyköd voltamot!!! Azok voltak az idők, manapság már bárkiből sztár lehet.

Ő nem csak az interneten ilyen, élőben is ugyanezt szajkózza. Amíg fiatal volt még lépést tartott a világgal, de az egyszer csak elszaladt mellette. Még az sem biztos, hogy öreg. Egyszerűen csak szarul érzi magát és hiába érezte magát pár éve is szarul, az évek megszépítették összes dolgot, amire emlékszik. Ezért minden, ami akkor volt az jó. Az nem zavarja, hogy akkor meg azokat szidta, visszasírva egy még régebbi időt. Azt az egyet elfelejtette.

 

 

 

A like koldus

Like, ha te is 2015-ben hallgatod ezt!

A lélektana nagyon hasonló az elsőzőéhez, csak ő lusta gyorsan kommentelni és lusta bármilyen értelmes mondandót leírni. Ezért inkább állít valamit, ami mindenkire igaz, és lájkot kér érte, ha rád is. Mindig lesz pár ember aki eleget tesz ennek. Valószínűleg nagyon egyedül érzi magát. Minden egyes lájkolót külön megnéz facebookon és magában már a barátjának is tartja.

 

A személyeskedő

Az anyádat, azt! Megtudhatnám, hogy te mit raktál le az asztalra, hogy itt szidod? Ünnepelhetnek a panel prolik, hogy kikerült egy főtahó közülük a címlapra! Már az első sorból kiderült, hogy egy hülye az író, semmi több.

Ő nem veszi a fáradtságot, hogy érdemben reagáljon egy cikkre, ő ösztönből kommentel. Te egy hülye vagy! Te mit tettél le az asztalra? Ilyen és ehhez hasonló frázisokkal tudatja a világgal, hogy óriási pánikban van, mivel nem tud értelmes érvet felhozni. Így inkább a személyed támadásába kapaszkodik, utolsó szalmaszálként. Ha kettő ilyen egymásnak feszül, akkor különösen kifinomult anyázás kerekedik ki belőle.

 

A spammer

Nagyon jó videó! Gyönyörű alakja van a hölgynek. Te is ilyen alakra vágysz? Csak kattints ide!

Ők azok, akiket egységesen utál az egész internet, de mivel nem haltak ki, arra kell következtetnem, hogy van, aki rájuk kattint. Azt viszont mindig is nehéz volt elképzelni, hogy különösen jó hatásfokkal működjön ez a rendszer, szóval nem tudom mennyi pénzt kapnak érte, de nyilván nem ebből gazdagodnak meg. Ázsiában van akinek ez a fő állása, sőt már programok is vannak erre. Miattuk kellett bevezetni a világ egyik legborzasztóbb dolgát: a captcha-t. A reklámokat túlélem, de ez utóbbi bűnűket sosem fogom megbocsájtani.

 

A CAPS LOCKER

EL SEM HISZEM! KOMOLYAN NEM ÉRTEM, HOGY HIHETITEK EZT EL!!!! EMBEREK, ÉBRESZTŐ!!! A VILÁGVÉGE KÖZELEG, ITT VAN A KAPUBAN!!!!!!

Ők vagy kezdő internetezők, vagy éppen nagyon megmondják a frankót. A fura, hogy bár rengetegszer láttunk már ilyet, még mindig kicsit más, kicsit ordibáló hangsúllyal olvassuk fel magunkban. Akármi is legyen a céljuk vele, nagyjából az ellentét érik el. De komolyan, ki tud egy caps lockos hozzászólást komolyan venni?

 

Az ostoba

Nem támadnak meg minden nőt, nem erőszakolnak meg minden nőt. Azonban amikor megtörténik a nő felelőssége ugyan olyan fontos, mint hogy ki támad, miért, mikor ...

Túl sokat nem kell tudni róla, túl sokat nem is lehet. Egyszerűen butaságot ír. Lehet még fiatal, lehet már öreg, de az is lehet, hogy egyszerűen tényleg ilyen buta. Ha kedvességgel párosul, akkor teljesen megbocsájtható, de ha arroganciával, akkor abból születhetnek a legrosszabb fajta kommentek. Vannak bizonyos alfajai is. Ilyenek, akik minden cikkhez tudnak valami rasszista színezetet keverni. Vagy például ki ne ismerné azokat, akik lépten, nyomon mindenben a politikát látják. Még az idő is amiatt rossz.

 

  

A troll

Még szép, hogy a nők nem kapnak ugyanannyi fizetést ugyanazért a munkáért. Örüljenek, hogy dolgozhatnak, én azt sem engedném!

Olykor nehéz megkülönböztetni a szimplán ostoba emberektől, de egy kis gyakorlattal könnyen megtanulható. A troll csak azért ír, hogy vitát keltsen és közfelháborodást. Ebből meríti az erejét, ez élteti. Reagálni ugyanúgy kell rájuk, mint az ostobákra: sehogy.

 

A nagymama

Érdekes és elgondolkoztató cikk volt, köszönöm. Tisztelettel, Romhányi Jánosné Kovács Olga

Ők mindaddig nagyon aranyosak amíg nem a saját unokájuk facebook oldalára kezdenek el hozzászólásokat gyártani. Ott sokszor kiborul a bili. Amúgy teljesen ártalmatlanok és baromi kedvesek. Még ha nem értenek egyet is illedelmesen közlik ezt veled. Mindenki példát vehetne róluk.

 

A felháborodott

Te értelmi fogyatékos szarkupac! Csak a butaságodat és tudatlanságodat bizonyítod az ilyen írásokkal! Te mit tudsz felmutatni az életben? Én "izomagyú" gyúrós vagyok, villamosmérnöki diplomával, angol-magyar tolmács igazolvánnyal és jópár bajnoki címmel a hátam mögött. Sporttársaim nevében követelem, hogy kérj elnézést azért a sok hamis szarért, amit összehordtál!

Ezt például pont én kaptam (ahogy több a cikkben szereplőt). Én tényleg tudok hülyeségeket írni, szoktam is biztos. Az internet az ilyen hely, mindenki azt ír, amit akar a saját blogjára, még ha az nettó baromság is. Kár emiatt agyvérzést kapni. Legyintsünk csak, legyünk mi az okosabbak. Ha mindenhova kommentelnénk, ami hülyeség, sosem lenne nyugtunk. Szóval, aki könnyen felkapja a vizet az ne használja az internetet, mert káros lesz az egészségére. Ha meg mégse bírjuk ki, írjunk nyugodt, higgadt és tárgyilagos stílusban a posztolónak, ami mögött egy félszájas mosoly sejtetik. Az úgy sokkal megalázóbb. Ha idegesek leszünk, vesztettünk.

 

 

A regisztráló

Ez volt az a poszt, amit elolvasva úgy döntöttem regisztrálok komment írás céljából, a motivációt megköszönöm a poszt “szerzőjének”. Álljanak itt Márai Sándor szavai a “formákról” a poszt szerzőjének “gondolataival” szemben…

Sokáig megbújnak, de egy szép napon eljön egy cikk, amikor nem bírják tovább magukban tartani és be kell regisztrálni. Ezt tudatják is veled, így adva nyomatékot az észrevételnek. Az ilyen hozzászólók után kapjuk az év végi milliós bónuszokat a blog üzemeltetőjétől.

 

Az olimpikon

Nekem 2 van. Szerintem 1-2 gondolat inkább vicces, mint komoly, de sok benne az igazság! Aki megsértődik ezen, az gondolja át újra:)

Ő az, aki nagyon ritka. Olyan ritka, hogy nagyjából négyévente van egy ilyen. Városi legendák sok blogger szemében, mert van, akinek még nem volt dolga ilyennel. Nem veszi túl komolyan a cikket, nem sértődik meg még akkor sem, ha őt is érinti. A sorok közé lát és még az iróniát is észreveszi (ez felettébb ritka). Ha vitatkozol vele, még az is megtörténhet, hogy meggyőzöd, vagy beismeri az igazad. Habár ez a típus a legritkább, önmagát mindig mindenki ennek gondolja.

 

A vicceskedő

Irónia?! Az az ország, ahol ironokat gyártanak?! Ironman?! Vasember?! Terminátor?! Szétlőni, megszállni, bekebelezni! Mindent vissza!!! MONNYONLE!!! ;-)

Ő vicces. Szerinte. Mások szerint már kevésbé. Kicsit mi érezzük magunk kínosan helyette. Ő mindenki vicceskedő rokona, akinek élőben mindig vágunk egy kényszermosolyt. Viszont van egy másik, fajta komment: a tényleg vicces. Ez a legjobb fajta, ezért olvassuk el a hozzászólásokat, ezért vezették be sok helyen a pontozást/lájkolást, mivel egy tényleg vicces kommentnél kevés szórakoztatóbb dolog van a világon.

 

A késő

Annyit azért még hozzáfűznék, hogy nem délen, hanem északon jellemző ez. Továbbá…

Ő jön minden előbbi típus után. Már vége a csatának, csendes a táj, sehol egy lélek. Sokszor évekkel később téved fel egy amúgy már nem üzemelő blog ősrégi cikkére, és töri meg hosszú esztendők csendjét. Ezek azok a hozzászólások, amiket már senki sem lát rajta kívül. Utánuk csak a csend marad.