Aki szép az buta, aki csúnya az okos

Ez minden modorosság királya, amikor a nőkről van szó. Nehéz komolya fejjel végighallgatni egy erről szóló érvelést. Általában a megkeseredett vesztesek unásig használt frázisa ez, amivel saját balfaszságukat próbálják jobb színben feltüntetni. Odamennek valami bunkó szöveggel a nőkhöz, aztán csodálkoznak, hogy el lesznek küldve. Aztán még nekik áll feljebb, ez mindig így van.

Az igazság persze, hogy vannak buta lányok, akik szépek, de a csúnyák között is legalább annyi van belőlük. Ők szegények nem sokból gazdálkodhatnak. Bár az a véleményem, hogy sosem baj, ha egy ember buta. Engem sokkal jobban zavar, ha valaki gonosz vagy rosszindulatú. Sokkal jobban kedvelek egy egyszerű és lassú embert, aki kedves, mint egy éles eszű seggfejet. Másfelől meg tényleg vannak okos nők, akik nem túl vonzóak, de a szép és okos keresztmetszetében is rengetegen van. Szóval hajrá, lehet keresgélni. Az persze más dolog, hogy aki ezt a közhelyet komolyan gondolja, az maga is ostoba és nem véletlen nem lesznek rá kíváncsiak az értelmesebb nők.

Nincs férfi-nő barátság

Ez a közhely valahonnan a ókorból maradt ránk, és ahogy a bibliában, úgy ebben is máig hisznek egyesek. Nyilván van, aki felett olyan szinten átvette az irányítást a farka, hogy az bedugná bárkibe, aki kicsit is kedves hozzá, de azért szeretném hinni, hogy a férfiak egy része értelmesebb ennél. Egy kiegyensúlyozott ember (főleg ha még párkapcsolata is van mellette), nem akar minden vonzó nőt megdugni. Tudom, sokaknak ez újdonság. Van olyan, hogy az ember nem akar a másiktól testi dolgokat, van hogy el se tudja képzelni párkapcsolat szintjén az egészet, de attól még lehet jóban (akár két vonzó ember is).

A férfi-nő barátság olyan, mint a női orgazmus. Akinek nem sikerült még sosem elérni, úgyis azt állítja, hogy olyan igazából nem is létezik.

Aki sok sráccal volt az kurva

Már abba belefájdul a fejem, ahogy le kell írnom címnek. Ez a hozzáállás a férfitársadalom legnagyobb képmutatása. Ami a férfiaknak büszkeség, a nőknek szégyen. Annyira abszurd dolog az egész, hogy felesleges is érvelni ellene. Abból jöhet, hogy a nők a szerelem, a férfiak a szexek számára szoktak inkább féltékenyek lenni, ezért nehezen tűrik, ha ők sokadikok. Én sokkal előbb lennék egy tapasztaltabb nővel, mint egy szűz lánnyal, aki pánikrohamot kap egy pénisz láttán, majd egész szex alatt halottnak tetteti magát, mert fogalma sincs róla, hogy ő is aktív szereplője kéne legyen az aktusnak.

Nyilván van egy szám, ami felett már a legliberálisabb egyének is megrázzák a szemöldökük, de igazából még az sem olyan nagy tragédia. Ha ezt szereti, csinálja. Nem bánt vele senkit. Sőt.

A nőknek otthon a helye

Ez is egy régi maradványnézet. Elmúltak azok a korok, amikor a nők dolga szülés, gyereknevelés és házimunka háromszögében mozgott. Olyan magától értetődőnek tűnik, pedig a BME-n volt olyan tanárom, aki hétvégente előadást tartott arról, hogy a nőket amúgy nem kéne iskoláztatni sem. Én sem hittem el. Ha valaki dolgozni akar, hagy dolgozzon, ha valaki otthon nevelné a gyereket, azt is nyugodtan tegye. De ne a társadalom döntsön helyette.

 

Csak a méret számít

Röviden és tömören: nem. Nyílván itt is vannak preferenciák, de hát nekünk is vannak bizonyos szempontjaink, ami alapján eldöntjük, hogy vonzó-e számunkra az adott nő. Nekik is lehetnek kedvelt méreteik vagy formáik, de nem kell félni, ez messze nem nyom annyit a latba, amennyire ezt az önbizalom hiányos pasik szeretik hinni. Nem az a lényeg mekkora, hanem hogy hogyan használjuk.

A nő is tehet az erőszakról

Ezt már kitárgyaltuk, de itt újra meg kell említenem, mert valakinek máig nem jutott el az agyáig. Attól, hogy valaki vonzó és még van képe ezt valami szexis ruhával tetőzni még nem tarthatjuk ezért őt is bűnrészesnek az erőszakban. Ez az egész hozzáállás olyan szégyen, hogy én szégyellem magam, amikor ilyeneket hallok. Aki képes erőszakra, az hadd ne védekezzen azzal, hogy de hát a nő kivágott ruhája kisebbíti az ő bűnét. Még paródiának is szomorú, hogy ilyen bárkinek eszébe jut.

Minden jó nőnek pasija van

Ez a megkeseredett téveszme egy olyan út velejárója, ami hosszú távon magányba vezet. Nem kell feladni, nem kell mást okolni. Rengeteg szép és okos nő van, aki csak arra vár, hogy valaki végre meghódítsa őt. Mindenki szingliként kezdi, csak van, hogy lekésed. Ez nem azt jelenti, hogy nincs ezer másik, aki még ott van valahol.

A nők a kigyúrt, pénzes pasikat szeretik

Félek bármit is írni, mert a gyúrós társadalom sértődékenyebb, mint a feministák. Pedig nem lehet elmenni szó nélkül emellett sem. A szálkás izmok menők és vonzóak, a felfújt izmok nem azok. Lehet szépíteni, de akárhány csajt megkérdeztem, egy sem cáfolt rá erre. Persze biztos van, aki azt szereti, nem vitatom, de legalább annyian szeretik a sörhasat is. Bár igazából minden ilyen külsőség másodlagos, hisz a nők sokkal jobban vonzódnak az intelligenciához és a humorhoz. A pénzes dolog meg ugyanúgy nem állja meg a helyét. Mindig lesznek sekélyes emberek, de nem kell rögtön egy egész nemre általánosítani.

És akkor én ki is egyeznék azzal, hogy ez a mondat legyen az egész cikk tanulsága.