10. Lukács László

 

Ha tíz-húsz évvel hamarabb készül a lista sokkal előkelőbb helyen szerepelne, de manapság már lejtmenetben van a Tankcsapda. Hiába igazolt hozzájuk Magyarország egyik legjobb gitárosa, már csak árnyékuk önmaguknak és ez rá is kihatással van.

 

9. Pásztor Anna

 


Kevés ember tud olyan jól kommunikálni a közönséggel a színpadról, mint Anna. Egy igazi őstehetség ebben a tekintetben. Még úgy is szívesen nézem őket, hogy otthon nem hallgatom a számaikat, élőben viszont kihagyhatatlanok és ezt nagyban köszönhetik Pásztor Anna átütő erejének a színpadon. Nem rég valamelyik zenés tehetségkutatóba ment zsűrizni, ami nem annyira menő, úgyhogy ezért van kissé lejjebb a listán.

 

8. Lovasi András

 

Lukács Lacival ellentétben Lovasinak sikerült méltósággal megöregednie (nem mintha öreg lenne). Abban a nem túl népes csoportban van a zenészeken belül, akiknek több évtized alatt is sikerült hitelesnek és mérvadónak maradni.

 

7. Modor Tibi

 

A kis hazánk legzseniálisabb provokátora és görbe tükre. Blogja már gyakorlatilag mindenkit magára haragított és minden modorosságot kifigurázott. Nem csoda, hogy sokan nem tudják hova tenni, hisz sokszor olyan zseniálisan tart görbe tükröt még a görbe tükörnek is, hogy aki nem figyel még néha komolyan is veheti, amit ír.

 

6. A Belga teljes csapata

 

Őket nehéz külön választani. Ők az a zenének, ami Modor Tibi a társadalomnak. Ilyen szintű elvetemültséget sajnos ritkán látni itthon, épp ezért méltó helyük van ezen a listán. Művészi szinten űzik a baromsággal kevert társadalomkritikát.

 

5. Fluor Tomi

 

Ő talán Magyarország legmegosztóbb embere. Imádják utálni. Mégis nehéz lenne vitatni, hogy szinte minden sikeres, amihez nyúl. A legjobb marketingeseket megszégyenítően adja el magát és ezt sokan rossz néven veszik. De amíg tud nevetni az egészen, addig az ő térfelén van a labda.

 

 

4. Puzsér Róbert

 

Kevés ilyen karakteres és értelmes ember jutott az itthoni médiának, úgyhogy egyfajta modern Ludas Matyiként rombolja porig a sekélyes magyar celebek világát, hol kívülről, hol belülről hekkelve meg azt. Végre újra műsort kapott a Jazzyn, sokunk örömére.

 

3. Beck Zoltán

 

Bár az elején sokan csak egy Kispál utánérzésnek csúfolták a 30Y-t, már senki sem vitathatja létjogosultságukat. Elég zseniális albumot leraktak már az asztalra, hogy ezt a skatulyát maguk mögött hagyják. Beck Zoli meg tényleg egy ízig-vérig rocksztár alkat és hihetetlen intelligens is. Semmi allűr, minden nyilatkozata szimpatikus és szerény. Öröm hallgatni.

 

2. Papp Szabi

 

Ő a klasszikus rocksztár. Menő, ahogy énekel, menő ahogy él, menő ahogy nyilatkozik. Egyszerűen minden pórusából árad a hitelesség és lazaság. És persze a menőség. Még sok ilyen karizmatikus zenész kéne a magyar könnyűzenei világba.

 

1. Kovács Krisztián

 

Nehéz hová tenni a Fish! énekesének személyét. Kissé bunkónak és flegmának tűnhet, de hamar rájön az ember, hogy ennél azért jóval többről van szó. Kétségtelenül a magyar zenei színtér legeredetibb figurája, nehéz nem imádni. Méltó a lista első helyére.